top of page
עושים תקשורת

שיתוף פעולה עם עמותת רקפת

תלמידות מגמת ניו מדיה מתיכון אורט כפר סבא, בשיתוף פעולה מרגש עם עמותת רקפת, המסייעת לילדים ונוער בהתמודדות עם חרדה חברתית, יזמו, תכננו, הפיקו והוציאו אל הפועל – יום שיא מיוחד שמטרתו שיפור האקלים החברתי בבית הספר, יצירת למידה תוך חוויה משמעותית והעלאת המודעות לנושא החרדה החברתית וקשיים חברתיים בכלל בקרב בני נוער.

לצורך היוזמה פנו התלמידות לעמותת רקפת, המתמחה בחרדה חברתית, ומולה הם פועלות זו שנה שניה בלמידת התופעה החברתית – שהפכה רווחת ונוכחת יותר מאי פעם עקב מגפת הקורונה. התלמידות חשו כי יותר ויותר תלמידים חשים קושי ומצוקה חברתית בעקבות משבר הקורונה – סגרים, בידודים, חוסר וודאות וניתוק מהזירה החברתית המשמעותית ביותר עבורם – ביה"ס.


"עוד קודם ידענו שנושא החרדה החברתית חשוב ומשפיע על בני נוער רבים יותר ממה שניתן לדמיין, אולם בעיקר כעת בתקופת הקורונה שגדושה בחוסר וודאות – הורגש הקושי. החלטנו שלא להשאיר את השיח רק בינינו ולהציף את זה בקרב כל התלמידים, בין החווים בעצמם קושי וגם בין אלו שלא הכירו את הנושא כלל. היה מרגש לראות את חברינו נפתחים, משתפים בהתמודדות האישית שלהם עם הימנעות וחרדה חברתית, וכן את הרצון שלהם לדעת עוד על הנושא כדי לסייע לחברים וקרובי משפחה שלהם המתמודדים עם חרדה חברתית. בזכות שיתוף הפעולה עם רקפת הצלחנו ליצור יום חוויתי ומשמעותי בנושא כה חשוב ורלוונטי. אנחנו מאמינות שתלמידים רבים יזכרו את היום הזה ויעשו שימוש בכלים שקיבלו." מסבירה עדי רון, תלמידת אורט, אחת מהבנות העומדות מאחורי היוזמה.

יום השיא נפתח בהרצאה של תומר, מנהל תחום הדרכה בעמותת רקפת, בנושא חרדה חברתית, ולאחריה התקיימו פעילות חווייתית ומעגלי שיח בין כלל התלמידים. את הפעילות החווייתית ואת מעגלי השיח העבירו התלמידות עצמן יחד עם קבוצת תלמידים שהתגייסו לטובת היוזמה ועברו הכשרה מיוחדת לקראת הנחיית הפעילות מטעם עמותת רקפת, בשילוב ותמיכת יועצת ביה"ס.




התלמידים התרגשו להכיר את הנושא החשוב, נפתחו ושיתפו בהתמודדות האישית והקשיים עם הימנעות על רקע חרדה חברתית והפגינו רצון עז ללמוד עוד כדי שיוכלו לסייע לתלמידים אחרים בבית הספר, לחברים ולקרובי משפחה החווים קושי דומה ובדידות.

גלית, רכזת השכבה משתפת על חשיבות היוזמה עבור התלמידים וצוותי ההוראה והחינוך: "חשוב לומר שהיוזמה היא צורך שהגיע מתלמידי השכבה עצמם. הם דיברו עם המורים על כך שבעקבות הקורונה רבים מהם חשו חרדה והרגישו שהם בבדידות גדולה. מבחינתי היה חשוב להעלות את הנושא ולתת לתלמידים מקום לעבד את התחושות המציפות אותם ולדבר עליהן. לאחר מכן בשלב השני – שמחנו על החיבור עם עמותת רקפת, שהיא מקור לידע רב וחשוב עבורנו וכתובת ומענה לצורך של תלמידים המתמודדים עם הקושי."

בעמותת רקפת ברכו מאד על היוזמה של התלמידות ואף סייעו להן בארגון יום השיא. תומר אליאסיאן, מנהל פיתוח ההדרכה בעמותה: "התהליך היה משמעותי, מרגש ביותר אנו מקווים שהיוזמה של התלמידות מאורט כפר סבא תהווה השראה לתלמידים וצוותים נוספים לסייע למתמודדים עם חרדה חברתית ולקחת אחריות על סביבתם החברתית, ולפעול למען שיפור האקלים הבית ספרי. לפני שנה פנו אלינו 4 תלמידות מתיכון אורט שפירא וביקשו לעשות את עבודת הגמר שלהן בנושא חרדה חברתית. כמובן ששמחנו על היוזמה והחיבור, והתרגשנו לצאת עמן לדרך מלאת משמעות.

לאחרונה הן פנו אלינו בבקשה לסיוע לקראת יוזמה שלהן להעביר פעילות בנושא חרדה חברתית לכל תלמידי השכבה. לא יכולנו להישאר אדישות למוטיבציה ולנחישות של התלמידות – להעלאת המודעות לנושא החרדה החברתית, בפני אלו החווים קושי חברתי בעצמם וגם מול חבריהם לשכבה. יחד עם הבנות וגלית, רכזת השכבה, בנינו יום שכלל הרצאה, פעילות חווייתית ומעגלי שיח לכלל תלמידי השכבה, בהובלת התלמידות עצמן, לאחר הדרכה שלנו כמובן.

היום הזה הוא מעורר השראה מבחינתנו מכמה סיבות: הסיבה הראשונה היא כי הוא צמח מתוך השטח ומתוך הרצון של התלמידות להעלות את הנושא של חרדה חברתית למודעות בקרב הקהילה בה הן לומדות ופועלות, בנוסף הוא אפשר לתלמידות לגייס חברים וחברות לשכבה, להפוך אותן לשותפות לדרך ולשגרירות בהעלאת המודעות לנושא. הסיבה השלישית היא כי הוא אפשר לנו, עמותת רקפת המתמחה בקשיים חברתיים על רקע מופנמות וחרדה חברתית, להקנות ידע ולהרחיב את מעגל הפועלים, ליצירת אקלים חברתי מאפשר, מגוון מכיל יותר בבית הספר.

צילום: תיכון אורט כפר סבא מקור: "ירוק" רשת מקומונים בשרון

3 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page